Bye Bye Förbifarten

Imorgon tisdag 19.8.2014 ska Förbifarten ”invigs” i Häggvik. Vi ska vara där och protesterar.

http://www.trafikverket.se/Pressrum/Pressmeddelanden1/Pressmeddelande1/Stockholm/2014/2014-08/Pressinbjudan-Byggstartsceremoni-for-Forbifart-Stockholm/

Nätverket Stoppa Förbifart Stockholm samlas vid Häggviksstation klockan 12.00. Därifrån tar det ca 10 min. att promenera till platsen för startceremonin.
Tag med ”välljudande” instrument, trädplantor, litet picknick om vädret tillåter.
Eller kom först till Klarabergsviadukten på tisdag kl 11.30, där Trafikverket ordnar gratisbuss för journalister. Sedan tar vi pendeltåget till Häggvik där byggstartsceremonin ska äga rum. Byggstarten hålls på fältet bakom Statoil i Häggvik, 12:30

Det här är information om varför vi protesterar.

BYE BYE FÖRBIFARTEN!

Vi är här därför att vi vill rädda våra barn och barnbarn från en klimat- och miljökatastrof – Förbifart Stockholm

Den går väl inte att stoppa? Alla beslut är ju tagna!

Det är inte sant. Men regeringen och Trafikverket vill få oss att tro så. Därför tar de idag – för andra gången – ett falskt första spadtag. Många miljöprövningar återstår och en ny regering kan stoppa eländet med ett enkelt beslut om att använda 30 miljarder på ett bättre sätt.

Men Socialdemokraterna vill också bygga ”Förbifarten”?

Ledningen för S har hittills sagt så. Men kvinnor och ungdomar i partiet håller inte med. Och om S efter valet blir beroende av MP, V och kanske Fi så kan den inte byggas.

Men det är väl bra att slippa en massa trafik i innerstan?

Ännu en ofta upprepad lögn. ”Förbifarten” är ingen förbifart. Den ökar biltrafiken och trängseln överallt, även i Stockholms centrum.

Man skulle väl kunna åka buss på Förbifarten och bygga ut kollektivtrafiken på andra håll?

Den byggs för bilar och är sällsynt olämplig för buss- eller spårtrafik. Om ”Förbifarten” byggs så minskar resurser och underlag drastiskt för satsningar på kollektivtrafik och cykelvägnät.

VI MÅSTE VÄLJA – DET GÅR INTE ATT FÅ BÅDE OCH!